Η Συσκευασία Τροφίμων αποτελεί ιδιαίτερο τμήμα της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και οι ανάγκες του πλανήτη οδήγησαν στην τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών των ανθρώπων.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Ινστιτούτο Συσκευασίας, η συσκευασία είναι: «Ένα συντονισμένο σύστημα προετοιμασίας των αγαθών για τη μεταφορά, διανομή, αποθήκευση, πώληση και χρήση.» Ο Νόμος 2939/01 ορίζει πως «κάθε προϊόν κατασκευασμένο από οποιοδήποτε είδος υλικού είναι προοριζόμενο να χρησιμοποιείται για να περιέχει αγαθά.

Σκοπός της συσκευασίας είναι η προστασία, διακίνηση, διάθεση και παρουσίαση των αγαθών από τον παραγωγό μέχρι τον χρήστη ή τον καταναλωτή».
Οι συσκευασίες τροφίμων προορίζονται για τη συγκράτηση του προϊόντος. H προστασία του περιεχομένου προϊόντος από μηχανικές φθορές, από υγρασία, από υψηλή θερμοκρασία, από τις ακτίνες του ήλιου είναι επιτακτικής σημασίας.

Στην PanPack διαθέτουμε συσκευασίες τροφίμων για σνακ, κατεψυγμένα προϊόντα, ζυμαρικά, προϊόντα φούρνου και ζαχαροπλαστική. Θα βρείτε επίσης και την τεχνολογία Cp-Fresh που διατηρεί τις οργανοληπτικές ιδιότητες των λαχανικών.