ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Ο οικολογικός σχεδιασμός βρίσκει το μεγαλύτερο επίτευγμά του σε μια κυκλική οικονομία που δημιουργεί ένα βιώσιμο μοντέλο ζωής.

Κάθε συσκευασία σχεδιάζεται και επανασχεδιάζεται προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος: από τη φάση της μελέτης, στην παραγωγή, έως και την πώληση στην αγορά.

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται παράγονται σύμφωνα με τη λογική της βιωσιμότητας και ανακυκλώνονται με μέγιστο σεβασμό στο περιβάλλον.

Τα οικολογικά βιώσιμα υλικά βρίσκονται στο επίκεντρο των διαδικασιών λήψης αποφάσεων στη φάση του σχεδιασμού, καθώς πρέπει να συμμορφώνονται με ορισμένα πρότυπα, με βάση τις αρχές της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης.

Μεταξύ των αντιπροσωπευτικών προϊόντων μας μπορούμε να αναφέρουμε το βραβευμένο CartonShell®, το χαρτόνι μικροκυμάτων εναλλακτικό του τυπικού R-PET Clamshell. Τα υλικά που το συνθέτουν είναι χαρτόνι και φιλμ σελοφάν που του επιτρέπουν να πεταχτεί πλήρως στο χαρτί καθώς αποτελείται από 100% κυτταρινικό υλικό. Αυτό το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μοντέλο, εκτός από την ισχυρή αντοχή στην υγρασία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δομικής αντοχής, προσφέρεται τέλεια για αυτοματοποιημένες διαδικασίες συσκευασίας σε τυπικές γραμμές πλήρωσης και κλεισίματος. Το CartonShell® είναι τέλεια στοιβαζόμενο και είναι κατάλληλο για εισαγωγή σε τυπικά κουτιά από χαρτόνι, σε μορφές CPR και Europool ή IFCO. Το CartonShell® βραβεύτηκε ως το καλύτερο καινοτόμο προϊόν στο «Best of 2020» – Expo Direkt Innovation Award », ένα βραβείο που απονέμεται από την κριτική επιτροπή του VSSE (Der Verband Süddeutscher Spargel und Erdbeeranbauer).

Ο κάδος BK είναι ένα προϊόν R-PET ΜΟΝΟ-ΥΛΙΚΟ που μπορεί να κατασκευαστεί από Social Plastic®. Σε αντίθεση με άλλα παρόμοια προϊόντα στην αγορά, ακολουθεί μια βιώσιμη προσέγγιση για μια πιο σωστή διαχείριση των υλικών και την επαναχρησιμοποίησή τους. Προσφέρεται τέλεια στις διαδικασίες συσκευασίας των αυτοματοποιημένων γραμμών πλήρωσης και είναι τέλεια στοιβάσιμο χάρη στο ελαφρώς κωνικό του σχήμα. Διαθέτει ένα καινοτόμο καπάκι με εσωτερικό κλείσιμο, το οποίο είναι χρήσιμο για τη βελτίωση της εισαγωγής του σε τυπικά κουτιά από χαρτόνι, CPR και Europool ή IFCO, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε θερμοσφραγιζόμενη έκδοση. Το καπάκι διαθέτει νέο σύστημα εύκολου ανοίγματος, τρύπα που επιτρέπει στον καταναλωτή να το σηκώνει εύκολα. Η λαβή έχει σχεδιαστεί ώστε να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του δοχείου, ώστε να είναι πιο εύχρηστο στην αποθήκευση χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούνται πρόσθετα υλικά. Είναι μια λαβή “stand-up” καθώς παραμένει όρθια από μόνη της μόλις σηκωθεί, λειτουργώντας έτσι ως teaser, προσκαλώντας τον καταναλωτή να αγοράσει παρορμητικά

Το Carry Basket και το Medallion είναι πρακτικές συσκευασίες σε επίπεδο χαρτόνι CKB και μικροκυματοειδές χαρτόνι αντίστοιχα. Οι τελευταίες είναι λύσεις που ζητούνται ολοένα και περισσότερο από την αγορά ως εναλλακτική λύση στις πλαστικές συσκευασίες. Διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, με ή χωρίς χερούλι, προσφέρουν τη δυνατότητα συσκευασίας πολλαπλών ειδών φρούτων και λαχανικών, καθιστώντας τα πιο εύκολα στην προβολή και αναγνωρίσιμα στο POS.