Το Social Plastic συμβάλλει σε μια κυκλική οικονομία. Κοινή δέσμευση για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων στους ωκεανούς και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τα άτομα που βρίσκονται στη φτώχεια

Μπουκάλια κατασκευασμένα από 100 τοις εκατό ανακυκλωμένο πλαστικό συμπεριλαμβανομένων. Social Plastic για προϊόντα της επωνυμίας Vernel και της σειράς Pro Nature (από το καλοκαίρι του 2019 και μετά) καθώς και ειδικές εκδόσεις από το Nature Box και το Fa (κυκλοφορεί τον Ιούνιο του 2019)

Η Henkel κάνει το επόμενο βήμα στη συνεργασία της με την κοινωνική επιχείρηση Plastic Bank: Οι επιχειρηματικές μονάδες καταναλωτών Laundry & Home Care και Beauty Care θα λανσάρουν συσκευασίες προϊόντων από 100 τοις εκατό ανακυκλωμένο πλαστικό. Έως και το 50 τοις εκατό από αυτό θα είναι Κοινωνικό Πλαστικό – πλαστικό που συλλέγεται πριν εισέλθει σε ωκεανούς ή πλωτές οδούς. Αυτό υπογραμμίζει τη δέσμευση της Henkel για μια κυκλική αλυσίδα αξίας για το πλαστικό, παρέχοντας ταυτόχρονα ευκαιρίες για άτομα που βρίσκονται στη φτώχεια.

Λύση για τα πλαστικά απορρίμματα και τη φτώχεια

Η Henkel συνεργάζεται με την Plastic Bank από το 2017 . Ο κοινός στόχος: μείωση των πλαστικών απορριμμάτων στους ωκεανούς με παράλληλη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που βρίσκονται στη φτώχεια – ειδικά σε χώρες που δεν διαθέτουν υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων. Με τη βοήθεια της Henkel, η Plastic Bank άνοιξε τρία επιπλέον υποκαταστήματα συλλογής πλαστικών στην Αϊτή , μια από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο. Ο τοπικός πληθυσμός μπορεί να επιστρέψει τα συλλεγμένα πλαστικά απόβλητα και να τα ανταλλάξει με χρήματα, αγαθά ή υπηρεσίες. Αυτό το υλικό, που ονομάζεται Social Plastic, στη συνέχεια ενσωματώνεται ξανά στην πλαστική αλυσίδα αξίας. Το Social Plastic ενσωματώθηκε με επιτυχία στη συσκευασία της Henkel.

Μετά από επιτυχημένα πιλοτικά έργα , η Henkel προχωρά τώρα περαιτέρω και ενσωματώνει το Social Plastic σε διάφορες συσκευασίες προϊόντων:

Από τον Ιούλιο και μετά, στη Γερμανία όλα τα σώματα φιαλών PET των προϊόντων καθαρισμού Pro Nature με τις επωνυμίες Biff, Pril και Sidolin, καθώς και τα σώματα φιαλών για το φινίρισμα υφασμάτων Vernel Fresh Control, θα είναι κατασκευασμένα από 100 τοις εκατό ανακυκλωμένο πλαστικό – εκ των οποίων 25 τοις εκατό θα είναι Social Plastic.

Επιπλέον, τον Ιούνιο, η Beauty Care θα λανσάρει δύο ειδικές εκδόσεις σαμπουάν και αφρόλουτρου στη Γερμανία: Τα σώματα μπουκαλιών του “Meeres Glück” από το Nature Box και του “Meeres Liebe” από τη Fa θα είναι κατασκευασμένα από 100 τοις εκατό ανακυκλωμένο πλαστικό – εκ των οποίων τα 50 τοις εκατό θα είναι Social Plastic.

«Συνολικά, περίπου 200 τόνοι συλλεγμένου κοινωνικού πλαστικού θα υποβληθούν σε επεξεργασία για τη Henkel το έτος 2019 – αυτό το πλαστικό δεν θα καταλήξει στον ωκεανό», λέει ο Thomas Müller-Kirschbaum, Συμπρόεδρος του Συμβουλίου Αειφορίας της Henkel και Επικεφαλής του Πλυντηρίου Ε&Α. & Κατ ‘οίκον φροντίδα. «Με την ενσωμάτωση του Social Plastic στις συσκευασίες μας σε μακροπρόθεσμη βάση, υπογραμμίζουμε τη δέσμευσή μας να συμβάλλουμε σε μια κυκλική οικονομία και να παρέχουμε μια μακροπρόθεσμη προοπτική για τους ανθρώπους στην Αϊτή ταυτόχρονα».

«Ανυπομονούμε να ενσωματώσουμε με συνέπεια και επιτυχία τη βιωσιμότητα με τις επερχόμενες εκδόσεις προϊόντων για το Fa and Nature Box και να αντιμετωπίσουμε – μαζί με την Plastic Bank – το παγκόσμιο ζήτημα της Ocean Plastic», λέει η Saskia Schmaus, Corporate Director International της Henkel Beauty Care.

«Η Plastic Bank δημιουργεί μια αλυσίδα αξίας που συμβάλλει σε έναν καλύτερο κόσμο. Η συνεργασία μας με τη Henkel είναι ένα καλό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί με την ένωση δυνάμεων», δήλωσε ο David Katz, Διευθύνων Σύμβουλος της Plastic Bank. «Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε πραγματική προστιθέμενη αξία αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα των απορριμμάτων με μια ολιστική προσέγγιση, ενώ ταυτόχρονα βοηθάμε τους φτωχότερους ανθρώπους του κόσμου».

Ο πλανήτης μας χρειάζεται. Επιχειρήσεις και πολίτες είναι αναγκαίο πλέον να εξετάσουν πώς μπορούν να τον βοηθήσουν και να ενημερωθούν για τις social plastic συσκευασίες.