Τα καταστήματα Aldi προσφέρουν φράουλες, βατόμουρα και σμέουρα σε συσκευασίες social plastic: δηλαδή από ανακυκλωμένο πλαστικό με σεβασμό στο περιβάλλον. Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε για να υποστηρίξει Plastic Bank, έναν οργανισμό που εργάζεται για να απαλλάξει το περιβάλλον από το πλαστικό πριν φτάσει στους ωκεανούς και που ταυτόχρονα υποστηρίζει τους τοπικούς πληθυσμούς που συμμετέχουν στη συλλογή, στους οποίους δίνεται ένα βραβείο ικανό να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Το social plastic μετατρέπεται σε δίσκους για φρούτα και λαχανικά και η Aldi επιλέγει τις 100% ανακυκλώσιμες πλαστικές συσκευασίες. Στόχος της είναι η βέλτιστη διαχείριση των πλαστικών απορριμμάτων. Όπως επισήμανε ο Michael Gscheidlinger, διευθύνων σύμβουλος της χώρας της Ιταλίας :

«Η προσοχή στη βιωσιμότητα είναι ένα σημαντικό στοιχείο για κάθε πραγματικότητα παραγωγής και για την Aldi αντιπροσωπεύει έναν περαιτέρω μοχλό δέσμευσης προς το περιβάλλον και τις κοινότητες. Οι πελάτες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι τα προϊόντα που βάζουν στο καλάθι αγορών τους μπορούν να είναι πιο βιώσιμα και μπορούν να συμβάλουν μαζί με εμάς και την Plastic Bank στη μεγαλύτερη προστασία των πόρων και των πρώτων υλών».