Η θερμοδιαμόρφωση (thermoforming) είναι η πρακτική της θέρμανσης του πλαστικού, ώστε να γίνει εύκαμπτο και να μπορεί να σχηματιστεί σε διάφορα σχέδια και σχήματα. Μόλις διαμορφωθεί το πλαστικό στο προκαθορισμένο σχήμα, ψύχεται και κόβεται. Με αυτό το τρόπο δημιουργείται η συσκευασία του προϊόντος.

Η διαδικασία της θερμοδιαμόρφωσης χρησιμοποιείται για τη δημιουργία πλαστικών σκαφιδίων για κάθε είδος τρόφιμου, συσκευασιών σε κενό αέρος ή Skin pack και για τη συγκόλληση φιλμ πάνω στα σκαφίδια.

Η θερμοδιαμόρφωση παρέχει πάρα πολλές επιλογές συσκευασίας και ενσωμάτωσης της επωνυμίας σε αυτή. Αυτό επιτρέπει στο προϊόν να ξεχωρίζει και να προτιμάται από τους καταναλωτές.

Η θερμοδιαμορφωμένη συσκευασία είναι μια ανθεκτική, στιβαρή και άθραυστη επιλογή συσκευασίας. Αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρουν προστασία όχι μόνο κατά τη μεταφορά του προϊόντος από το εργοστάσιο στο ράφια των Souper Market και από εκεί στο χώρο των καταναλωτών, αλλά παρέχει επίσης πολλές επιλογές σφράγισης που μπορούν να βοηθήσουν στην παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων. Η προστασία από μολύνσεις, υγρασία, σκόνη και ακτινοβολία είναι απαραίτητες ιδιότητες που πρέπει να έχει κάθε συσκευασία βρώσιμων προϊόντων, έτσι ώστε αυτά να παραμένουν αναλλοίωτα μέχρι την ημερομηνία λήξης τους και όσο το δυνατόν πιο φρέσκα με τη διατήρηση των θρεπτικών τους συστατικών.

Βιωσιμότητα

Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές λαμβάνουν μια απόφαση αγοράς βάσει της φιλικής προς το περιβάλλον φύσης του υλικού συσκευασίας. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν να αγοράζουν προϊόντα από μια μάρκα που νοιάζεται για την προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας φιλικά προς το περιβάλλον υλικά συσκευασίας, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να πληρώσουν κάτι παραπάνω. Η θερμοδιαμόρφωση είναι εξαιρετικά βιώσιμη τόσο στην παραγωγή όσο και στα υλικά, αφού χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα πλαστικά με τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

Όσον αφορά την επιλογή της σωστής συσκευασίας για τα προϊόντα σας, υπάρχουν διαθέσιμες πολλές διαφορετικές επιλογές. Διατηρήστε τα προϊόντα σας ασφαλή με μια ελκυστική επιλογή συσκευασίας που θα σας προτείνουμε ανάλογα με τις ανάγκες σας!